روانشناسی لاغری
تاکنون روشها و توصیه های بسیاری برای لاغری شنیده اید و شاید به آنها عمل هم کرده باشید اما به نتیجه ای نرسیده اید. لازم به ذکر است که افکار و رفتارها نیز بر روی لاغری تاثیر بسزایی دارند. شاید تاکنون درباره روانشناسی لاغری چیزی نشنیده باشید، پس با ما همراه باشید تا با برخی عوامل روانشناسی دخیل در مساله لاغری آشنا شوید.
همه ما انسان ها در زندگی خود یکسری عادت هایی داریم که برخی از آنها درست و برخی دیگر غلط هستند. اگر شما جزو آن دسته از افراد هستید که عادت به ورزش کردن به صورت منظم دارید یا از گوشت و سبزیجات در مواد غذایی استفاده می کنید و خوابتان به اندازه است، اندامی مناسب و ایده آل دارید، اما اگر جزو آن دسته از افراد هستید که از قهوه، کلوچه، شکلات و … بیش از اندازه استفاده می کنید و عموما پس از ساعتها کار بر روی مبل دراز می کشید، اندامی نامناسب دارید و از آن ناراضی می باشید.
شناسایی عادات بد اگرچه آسان است اما ترک آنها بسیار دشوار است. در صورتیکه قصد دارید به اندامی ایده آل برسید این عادات را شناسایی کنید و از انجام آنها خودداری نمایید.
اکثر انسانها اجتماعی هستند و کمتر کسانی هستند که علیرغم دارا نبودن روابط اجتماعی زندگی شاد و مفرحی دارند.
این ویژگی اجتماعی بودن و دور هم بودن باعث می شود که مصرف غذاهای فوری، فست فودها، نوشیدنی های پرکالری و مضر، غذاهای چرب و … زیاد شود، در صورتی که این امر اشتباه است. بهتر است در این شرایط یا با دوستان خود همراه نشوید یا نه گفتن را بلد باشید چراکه این امر کمک می کند تا دچار اضافه وزن نشوید.
گاهی وجود استرس مشکل زا است نه خوردن غذا. در اینکه غذا خوردن نقش موثری در ایجاد آرامش ایفا میکند، شکی نیست اما قاعدتا باید در چنین وضعیتی شرایط را کنترل نمود و راهکار جایگزینی را برای کاهش استرس یافت. مراقب باید بود که راهکار کاهش استرس با غذا خوردن تبدیل به عادت نشود چراکه مطمئنا منجر به کاهش وزن نخواهد شد و حتی ادامه این روند می تواند منجر به تبدیل حس بد به جای حس خوب در شما شود.
یکی از راهکارهای کاهش استرس یافتن علت آن و حذف آن است که برای این منظور می توانید به مشاور مراجعه نمایید یا از راهکارهای معمول قدم زدن و پیادهروی، گذراندن ساعاتی در طبیعت، یوگا، مراقبه و … استفاده نمایید.
از آنجایی که در بکارگیری یک رژیم غذایی البته از نوع استاندار آن، ابتدا کاهش وزن سریع اتفاق میافتد، تصور عامه بر آنست که این روند برای همیشه باید ادامه یابد فارغ از اینکه هر رژیمی با هر استانداردی که باشد، پس از مدتی دیگر تاثیر اولیه را نخواهد داشت و باید پارامترهای جانبی دیگری نیز در آن لحاظ گردد از جمله توجه بازنگری در میزان کالری مصرفی، ورزش کردن و …
همانطور که در بخش بالا اشاره کردیم، بکارگیری یک رژیم ثابت و یکنواخت پس از مدتی منجر به در جا زدن خواهد شد که باعث از بین رفتن اراده و دلسرد شدن فرد در ادامه کار می گردد. راهکار این است که هرگز نباید تسلیم شوید و باید بر هدف خود تمرکز نمایید تا به آن دست یابید.
یکی از عوامل موثر در افزایش وزن، افسردگی می باشد. به عبارت دیگر میزان چاقی و افسردگی رابطه تنگاتنگی با هم دارند. به نظر می رسد که در این مورد باید با یک متخصص مشورت نمایید و در صورت تشخیص و ضرورت اقدام به مصرف داروهای ضدافسردگی نمایید.
جدا از اینکه عوامل وراثتی و ژنتیکی در چاقی و لاغری افراد موثرند، اما نباید حس رقابت و مقایسه را بین افراد نادیده گرفت. این امر باعث می گردد که کاملا غیر ارادی و از نظر عقلانی غیراصولی به تقلید از دیگران بپردازیم فارغ از اینکه آیا راهکار مورد استفاده برای یک شخص، آیا برای شخص دیگر نیز پاسخگو است؟ البته این بدان معنا نیست که نباید از تجربیات و نصیحتهای دیگران استفاده نمود بلکه باید بدانید روشی که برای دیگری نتیجه داده است، شاید برای شما مؤثر واقع نشود.
هنگامی که به اندازه کافی استراحت نمی کنید و نمی خوابید بدن شما تمایل بیشتری به مصرف غذاهای چرب و شیرین پیدا می کند که این خود باعث چاقی می شود.
زیباپژوهان عزیز می توانید با مراجعه به مرکز زیبایی دکتر مهرداد مهام از خدمات مشاوره رایگان و دریافت برنامه زیبایی و تناسب اندام بهره مند شوید. هدف در مرکز ما زیبایی همراه با سلامت زیباپژوهان است.